- Un tros de costella de vedella
- Una punta de costella de xai (brot del pit)
- Dos talls de cansalada viada
- Una careta de porc
- Un peu de porc
- Un tros de cua o d’os d’espinada
- Un tros d’os de pernil
- Un quarter de gallina o pollastre
- Dues botifarres negres
- Dues botifarres blanques
- Quatre patates
- Un grapat de cigrons remullats
- Dues pastanagues
- Una branca d’api
- Un nap
- Un porro,
- ¼ de col,
- 300 gr de galets
- Farina i aigua.
Per fer la pilota: 150 gr. De carn de vedella picada, 150gr de carn de porc picada, un all trinxat, julivert trinxat, un ou, sal, pebre i farina de galeta o molla de pa.
Preparació:
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons. Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada. Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separa carn i hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada