divendres, 19 de desembre del 2014

Recepta típica del Nadal



ESCUDELLA I CARN D'OLLA (Mar)


Ingredients per a 8 persones:
  • Un tros de costella de vedella
  • Una punta de costella de xai (brot del pit)
  • Dos talls de cansalada viada
  • Una careta de porc
  • Un peu de porc
  • Un tros de cua o d’os d’espinada
  • Un tros d’os de pernil
  • Un quarter de gallina o pollastre
  • Dues botifarres negres
  • Dues botifarres blanques
  • Quatre patates
  • Un grapat de cigrons remullats
  • Dues pastanagues
  • Una branca d’api
  • Un nap
  • Un porro,
  • ¼ de col, 
  • 300 gr de galets
  • Farina i aigua.

Per fer la pilota: 150 gr. De carn de vedella picada, 150gr de carn de porc picada, un all trinxat, julivert trinxat, un ou, sal, pebre i farina de galeta o molla de pa.

 Preparació:

En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons. Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada. Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separa carn i hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada