divendres, 19 de desembre del 2014

Besuc amb tomaquet, Leila



     
         BESUC AMB TOMAQUET, Leila 1r.A
 És una recepta nadalenca que es fa a Madrid.
    Ingredients:
  • 4 besucs ja preparats.
  • 1 llauna de tomàquet natural trossejat
  • 1 copa de vi blanc sec
  • el suc de dues llimones
  • 1 fulla de llorer2 cullerades de pa ratllat
  • 5 cullerades d’oli d’oliva extra verge
  • 1 pastilla de brou de peix
  • pebre blanc
  • sal, all i julivert
ELABORACIÓ:

Rentem bé el peix. En una safata gran pel forn....tirem un bon raig d’oli d’oliva. Mentrestant, anirem calentant el forn a 160 graus.
Tallarem unes patates a rodanxes grosses i les col·locarem a la safata. Les podeu escapçar una mica, si voleu.
Les salpebrem. Afegim un parell de cebes mitjanetes  per sobre....tallades en juliana.
Ara col·loquem els tomàquets partits per la meitat i ho reguem de nou amb oli.
Li tirarem per sobre una mica d’all i julivert. I ho posarem a coure durant uns 15 minuts.
L’objectiu és incorporar el peix quan les patates estiguin a mitja cocció, ja que tenen coccions diferents. Li posarem unes llesques de llimona dins de cada tall i dins del peix també.
Quan les patates estiguin un mica cuites...tirarem per sobre un bon raig de vi blanc
I ho deixarem coure una estona mes
Quan les patates hagin evaporat l’alcohol del vi (uns 5 minuts), incorporem un bon raig de fumet de peix. Rectificarem de sal i deixarem coure una estona més.
Veureu que comencen a estar toves i la salsa haurà lligat amb el fumet i el midó que porten les patates.
Posarem el peix a sobre de tot i el regarem amb oli.
Finalment, li tirarem un pol de pebre vermell per sobre.
Pujarem el forn a 190 graus amb ventilació....i ho deixarem coure unes 15 minuts. A mitja cocció regarem el peix amb la salsa i quan faltin 5 minutets...posarem una mica d’all i julivert per sobre.



Bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada