divendres, 19 de desembre del 2014

Recepta de cuina del Marroc

Cous cous (casablanca)         siali gourrami 3rEsoA

INGREDIENTS
Mig quilo de carn de vedella, pollastre o xai
Uns 250 grams de sèmola de cuscús de gra mitjà
Dues pastanagues
Un parell de naps
Dos tomàquets
Dos carbassons
Un tros de carbassa
Mitja col o unes quantes cols de Brusel.les 
Dues cebes
Un parell de grapats de cigrons
Un manat de julivert o coriandre
Un bon raig d'oli d'oliva
2 culleradetes de cafè de curri
1 culleradeta de cafè de pebre vermell dolç
1/2 culleradeta de cafè de pebre vermell picant (si us agrada)
1/4 de culleradeta de cafè de pebre negre
Una culleradeta de smen (facultatiu)
Sal
Una nou de mantega per servir la sèmola cuita



PREPARACIÓ
Posar la carn, les cebes tallades petites i l'oli a la cuscussera. Tirar-hi la sal, dues cullerades de cafè de curri, una de pebre vermell, una mica de cayena i el pebre negre. Deixem fer uns 10 ó 15 minuts. Passat el quart d'hora, hi afegim mig litre d'aigua i esperem que arrenqui el bull.
En quant a la carn:
  • Si fem servir carn de vedella o xai, la tindrem tallada en un parell de trossos grans. Necessitaran aproximadament una hora i mitja per coure. És millor optar per carn amb os i una mica de greix, ja que donaran més gust al cuscús.
  • Si fem servir un pollastre sencer, necessitarà també una hora llarga de cocció. Hem de vigilar-lo de prop, segons la seva mida es courà més ràpid o no.
  • Si optem per un mix de carns, per exemple, un tros de vedella i un parell de trossos de pollastre, haurem de retirar la carn que més aviat cogui perquè no se'ns desfaci. És a dir, quan afegim la pastanaga i el nap, retiraríem els trossos de pollastre i els tornaríem a afegir quan hi posem el carbassó
Mentrestant aboquem la sèmola en un bol amb dues culleradetes de sal i un raig d'oli d'oliva. Barregem bé. Hi tirem un got aigua, i la ben repartim. Disposem la sèmola a la vaporera i la posem sobre de l'olla bullent. Al cap d'uns quinze o vint minuts el vapor sortirà per sobre la sèmola, llavors retirarem la vaporera, abocarem la sèmola sobre una gran safata i afegirem un altre got d'aigua. Repartirem bé, desfent els grumolls. Tornarem a posar-la a la vaporera i seguirem coent. Aquest procediment el farem una tercera vegada i, quan torni a sortir el vapor per la part superior, ja tindrem la sèmola cuita. Si tenim problemes amb l'olla i el vapor se'ns escapa pels costats farem el següent:
tallar una mica de paper d'alumini i el posem entre les dues parts de la cuscussera.
Proveu d'obrir el cul d'una bossa de plàstic i fer-la encaixar entre les dues parts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada