Cous
cous (casablanca) siali gourrami 3rEsoA
INGREDIENTS
Mig
quilo de carn de vedella, pollastre o xai
Uns 250 grams de sèmola de cuscús de gra mitjà Dues pastanagues Un parell de naps Dos tomàquets Dos carbassons Un tros de carbassa Mitja col o unes quantes cols de Brusel.les Dues cebes Un parell de grapats de cigrons Un manat de julivert o coriandre |
Un
bon raig d'oli d'oliva
2 culleradetes de cafè de curri 1 culleradeta de cafè de pebre vermell dolç 1/2 culleradeta de cafè de pebre vermell picant (si us agrada) 1/4 de culleradeta de cafè de pebre negre Una culleradeta de smen (facultatiu) Sal Una nou de mantega per servir la sèmola cuita |
PREPARACIÓ
Posar
la carn, les cebes tallades petites i l'oli a la cuscussera. Tirar-hi
la sal, dues cullerades de cafè de curri, una de pebre vermell, una
mica de cayena i el pebre negre. Deixem fer uns 10 ó 15 minuts.
Passat el quart d'hora, hi afegim mig litre d'aigua i esperem que
arrenqui el bull.
En
quant a la carn:
- Si fem servir carn de vedella o xai, la tindrem tallada en un parell de trossos grans. Necessitaran aproximadament una hora i mitja per coure. És millor optar per carn amb os i una mica de greix, ja que donaran més gust al cuscús.
- Si fem servir un pollastre sencer, necessitarà també una hora llarga de cocció. Hem de vigilar-lo de prop, segons la seva mida es courà més ràpid o no.
- Si
optem per un mix de carns, per exemple, un tros de vedella i
un parell de trossos de pollastre, haurem de retirar la carn que més
aviat cogui perquè no se'ns desfaci. És a dir, quan afegim la
pastanaga i el nap, retiraríem els trossos de pollastre i els
tornaríem a afegir quan hi posem el carbassó
Mentrestant
aboquem la sèmola en un bol amb dues culleradetes de sal i un raig
d'oli d'oliva. Barregem bé. Hi tirem un got aigua, i la ben
repartim. Disposem la sèmola a la vaporera i la posem sobre de
l'olla bullent. Al cap d'uns quinze o vint minuts el vapor sortirà
per sobre la sèmola, llavors retirarem la vaporera, abocarem la
sèmola sobre una gran safata i afegirem un altre got d'aigua.
Repartirem bé, desfent els grumolls. Tornarem a posar-la a la
vaporera i seguirem coent. Aquest procediment el farem una tercera
vegada i, quan torni a sortir el vapor per la part superior, ja
tindrem la sèmola cuita. Si tenim problemes amb l'olla i el vapor
se'ns escapa pels costats farem el següent:
tallar
una mica de paper d'alumini i el posem entre les dues parts de la
cuscussera.
Proveu
d'obrir el cul d'una bossa de plàstic i fer-la encaixar entre les
dues parts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada