dijous, 17 de desembre del 2015

Fem Sushi

Taller cuina: Sushi

Hola som el Jairo i el David  i us ensenyarem els ingredients necessaris per fer la recepta del sushi.


IMG_7683.JPG


Ingredients:
75 gr. de vinagre de poma
75 gr. de sucre
½ l = 0,5 l = 500 ml d´aigua
500 gr. d´arròs = ½ kg d´arròs =0,5 kg


Ara us ensenyarem els passos per elaborar l’arròs per poder fer el sushi:


1- Rentar l´arròs fins que estigui l´aigua transparent (5-7 vegades a sota de l’aixeta).

2- Posar a bullir l´aigua en una olla de teflon.Quan gairebé bulli l’aigua, afegir l´arròs, tapem i deixem que l´aigua s’evapori. No remoure durant la cocció.
3-Retirar del foc i deixar reposar 5 minuts tapat.

4-Barrejar en un got el vinagre amb el sucre i afegir-ho  a l´arròs.

5- Cada 5 minuts s´ha de remoure fins que estigui fred.
i que estigui viscós.


                                      Com fem  els MAKIS

1-Posem l’esterilla de bambú i a sobre una alga nori.
2-Estenem per sobre l’alga una capa d’arròs  no massa gruixuda. Posem els ingredients de què volem que tingui  i el farcim el sushi. En un extrem de l´alga,  en horitzontal, posem els ingredients que vam triar, que van ser: surimi (bastonets de cranc), trossos d’alvocat i una mica de maionesa.
IMG_7583.JPG
3-Agafem l’esterilla i pressionant els ingredients comencem a enrotllar-ho fins que quedi un cilindre.
4-Es tallen en porcions.
IMG_7644.JPG


Com fem els NIGIRIS

  1. Agafem fem una porció d’arròs i el prensem amb les mans formant un oval.
  2. Afegim per sobre el peix.
  3. Còpia de IMG_7635.JPGEl tamany ha de fer el just per menjar d’una sola vegada, d’una sola vegada, d’una mossegada.






D. Video Recepta en la qual ens vam basar per elaborar la nostra recpeta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada