dimecres, 12 de desembre del 2018

 ÚLTIMA LLAR
L'última llar es troba a la província de Tarragona. És un center que té diferents serveis.
Es troba en plena natura i disposa de modernes instal·lacions ajardinades.
És una protectora d’animals. Els animals abandonats de la zona els porten allà.
L'última llar és la primera instal·lació de la província de Tarragona dedicada al servei d'enterrament i incineració amb presència o sense d'animals de companyia.



A l’última llar ens van explicar moltes coses interessants sobre els animals abandonats i què fan amb ells un cop arriben.
Aquí us fem un resum.

Com pateix l’abandonament d'un animal?
Els animals igual que nosaltres tenen sentiments, i ells estimen molt als seus amos.Un animal abandonat està molt trist perquè troba a faltar a les persones que vivien amb ell, també té molta por perquè ell no sap cuidar-se sol i pot patir un accident amb cotxe i no sap buscar ni sap on anar.
Que s’ha de fer quan veiem un animal abandonat al carrer?
Hem de trucar a l’ajuntament o a la policia de la ciutat on l’hem vist perquè ells avisin a la gossera que li correspon anar a recollir-lo
Que fem a l'última llar quan hem recollit un gosset del carrer?
Quan arriba un gos a l'última llar els banyem amb un producte per treure-li els paràsits externs(puces o papares) i també li donem una pastilla per treure-li els paràsits interns (cucs a la panxa). Es mira si te xip i si te es trucar al seu propietari perquè el vingui a recollir.
Què és el microxip?
El microxip es petit com un granet d'arròs, el porten sota de la pell i no ho noten ni els hi molesta.
Perquè serveix el microxip?
Serbeix per si pert l’animal poder trobar al seu amo. El xip el porta sota la pell i es pot llegir amb un aparell que es diu lector de microchips.
Que passa si el gos que hem recollit del carrer no te xip?
Si no te xip no sabem si te amo i la llei diu que un gos ha d’estar a la gossera 20 dies per si apareix l’amo i no es pot donar el gos a ningú que no sigui el seu amo durant aquests 20 dies.
Tots els gossos que recollim del carrer son gossos abandonats?
No, quan arriba un gos no sabem si es un gos perdut o un gos abandonat, per això esperarem 20 dies perquè el vingui a recollir el seu propietari.Si no el recull ningu vol dir que es un gos  abandonat.

Que fem amb el gosset si passats 20 dies no ve l’amo a recollir-lo?
El podem donar en adopció o el podem apadriar.

Que és adoptar un gos?
Adoptar un gos és quan una persona vol tenir un gos a casa, enlloc d’anar a una botiga a comprar un,pot anar a una gossera i adoptar un gos. Quan adoptes un gos el prens cap a casa per sempre, el gos és com s fos un més de la família per sempre. No es pot abandonar mai. És el teu gos per sempre.

Quant val adoptar un gos?
El gos es gratis, però es paguen 30 euros que és el preu de ficar-li al gos la vacuna i el xip.



Vam visitar totes les instal·lacions i vam poder passejar gossos i jugar amb ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada