dilluns, 26 de setembre del 2016

Fem el nostre estoig!

A la USEE hem fet el nostre propi estoig.

1. Hem agafat un estoig de roba de color blanc
2. Hem fet servir pintures especials per dibuixar sobre roba
3. Hem planxat perquè la pintura es fixi







Anna








 Iman











 Manu





4. Ja tenim el nostre estoig!





primera sessió d'hort

Hort sessió 1

Aquest curs 2016-2017 la usee del Martí i Franquès també farem el projecte d’hort.
La meva parella d’hort som la Fatna i la Iman



Tasques


  • Observem

  • Foto de l’estat de l’hort

IMG_2365.JPG





  •  Mesurem
   3,53m
11,07m
     
  • Decidim plantes per arrencar


image1.JPG


  • Foto com hem deixat l’hort

IMG_2372.JPG








En les properes sessions decidirem quines plantes podem plantar.

dimarts, 20 de setembre del 2016

Projecte servei de salut amb el Joan XXIII

PROJECTE SALUT -SERVEI AMB EL
 HOSPITAL JOAN XXII

El alumnes de la usee del nostre institut realitzem un projecte relacionat amb la salut al llarg d'aquest trimestre.

Aquest projecte serà un aprenentatge i servei que es farà conjuntament amb l'hospital Joan XXIII, en concret amb el banc de sang i teixits.

Aprendrem a ser conscients sobre la necessitat de donar sang de manera altruista per ajudar a salvar vides.

Els objectius del programa educatiu del Joan XXIII són:

1. Aprendre coneixements científics, cívics i socials. 

2. Familiaritzar-se amb el procés de la donació de sang com un hàbit de compromís socials.

3. Participar en una experiència única.

4. Ser conscients de la importància de donar sang.

Marató de donacio de sang

MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG

Els alumnes de la Usee de l'institut Martí Franques, hem fet difusió de la Marató de donació de sang de l'hospital Joan XXIII de TGN.



Per això vam penjar rètols amb la informació per tot l'institut i vam aconseguir que diversos professors del centre hi anessin a donar sang al teatre Tarragona. 


Mireu,


La Sandra, la professora de la USEE ha estat molt altruista.

dimecres, 27 d’abril del 2016

Receta: Pastís de Macarrons

Hola,
som el Dani i l'Alex i us explicarem com es fa un pastís de macarrons que està boníssim!!

                                                       PASTIS DE MACARRONS
                     

INGREDIENTS:

-200 gr de macarrons bullits
-una llauna de tonyina
-200 gr de tomàquet
-una ceba
- 4 ous
- 500 ml de llet
-50 gr de formatge ratllat
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- sal, pebre



PROCEDIMENT:

Sofregir la ceba i afegir 100gr de tomàquet fregit.
Barregar els macarrons amb el sofregit, la tonyina i el formatge.
Batre els ous amb la llet, sal i pebre al gust. Barrejar els macarrons amb els ous i la llet.
Engreixar i enfarinar un motlle, abocar la barreja dins del motlle, i coure a 170º fins que al punxar amb un ganivet aquest surti net.
Afegir els 100 gr tomàquet que queden per sobre.


IMG_9152.JPG

Receta: Pizza



Hola, somos Fatna y Leila  y os explicaremos cómo se hace una pizza casera.

Pizza

Ingredientes:

IMG_0358.JPG
-375 gr. agua templada
-75 gr. aceite oliva
-15 gr. levadura fresca panadero
-600 gr. harina fuerza
-75 gr. harina precocida de maíz
-2 ctas. colmadas sal
-2 ctas. orégano
-sémola de trigo espolvorear


Procedimientos:

1- En un bol,  disolver en el agua templada y aceite , la levadura, añadir el resto de ingredientes, harina pre-cocida de maíz, harina de fuerza, sal y orégano y formar una masa elástica.
2- Levar hasta que doble su volumen en un lugar cálido tapado, dividir en 3, (saldrán 3 pizzas normales de unos 400 gr. cada una de masa), estirar espolvoreando sémola de trigo, que se vaya pegando a la masa.

3- Precalentar el horno a 220º.

4- En un bol,  disolver en el agua templada y aceite , la levadura, añadir el resto de ingredientes, harina pre-cocida de maíz, harina de fuerza, sal y orégano y formar una masa elástica.

5- Levar hasta que doble su volumen en un lugar cálido tapado, dividir en 3, (saldrán 3 pizzas normales de unos 400 gr. cada una de masa), estirar espolvoreando sémola de trigo, que se vaya pegando a la masa.

6- Precalentar el horno a 220º.masa elástica.

7- Levar hasta que doble su volumen en un lugar cálido tapado, dividir en 3, (saldrán 3 pizzas normales de unos 400 gr. cada una de masa), estirar espolvoreando sémola de trigo, que se vaya pegando a la masa.
8- Precalentar el horno a 220º.

IMG_0354.JPGPara hacer los bastoncitos de pizza hemos  cogido la masa y la hemos  extendido sobre la mesa de trabajo.  Luego hemos puesto tomate,  queso rallado y orégano. Después doblamos la masa por la mitad y la cortamos en tiras para al final enrollarlas y meterlas en el horno.

MUG CAKE

Hola soy David y hoy os explicaré cómo se hace un MUG CAKE los siguientes pasos son...



MUG CAKE

Ingredientes:

  • 4 cucharadas rasas de harina de repostería
  • 4 cucharadas de azúcar blanco
  • 2 cucharadas de cacao en polvo
  • 1/3 de cucharadita de levadura en polvo
  • 1 huevo mediano, frío de la nevera
  • 3 cucharadas de leche entera Central Lechera Asturiana
  • 3 cucharadas de aceite de girasol
  • Azúcar glass para adornar


mug cake chocolate


PROCEDIMENTO:

Un mug cake no es más que un bizcocho en taza (traducción literal del inglés) que se ha puesto de moda en América desde hace unos años. Es una receta muy simple que consiste en mezclar los ingredientes con un tenedor, introducirlos en una taza y cocinar en el microondas durante un periodo de tiempo muy pequeño. Se comen en la misma taza y cuando aún están templados, de hecho no es muy aconsejable dejarlos para el día siguiente, se quedan un poco duros. Muy importante que la taza sea apta para el microondas ya que hay algunas que se calientan por fuera pero no se reparte el calor uniformemente por el interior. Ya todos sabemos cuáles son, hoy en día ya estamos muy acostumbrados a usar este pequeño aparato.

  1. En un pequeño recipiente echamos las cucharadas rasas de harina, ayudándonos para ello de un cuchillo, y dejamos que el contenido de harina sea simplemente el que entra en la cavidad de la cuchara. Añadimos las cucharadas de azúcar, el cacao en polvo y la levadura.
  2. Revolvemos todo con la ayuda de un tenedor, hasta que los ingredientes están completamente mezclados.
  3. Batimos el huevo hasta que presenta burbujas, así el resultado es más esponjoso. Mezclamos con los ingredientes en polvo que tenemos en el bol.
  4. A continuación añadimos la leche y el aceite. Unimos todo con el tenedor de forma concienzuda hasta conseguir una mezcla completamente homogénea.
  5. La taza que vayamos a emplear es importante, los resultados de este postre dependen de ella. Tiene que ser apta para el micro y que reparta bien el calor, poco a poco te irás haciendo con tus tazas favoritas con las que acertarás siempre.
  6. Vertemos la pasta en la taza (mug) y la colocamos en el microondas. No lo olvides, no llenes la taza hasta arriba, deja unos dos o tres centímetros para que crezca y no se desborde.
  7. Nosotros hemos utilizado un microondas cuya potencia máxima son 800W y le hemos dado un tiempo de 3 minutos. Coloca la taza en el borde del plato giratorio, no el en centro y a mitad de la cocción ve dando vueltas a la taza, conseguiremos así un resultado más uniforme. Veremos como va subiendo poco a poco, incluso en algunos casos puede que llegue a salirse un poco, dependiendo del tipo de taza, pero no os preocupéis no se vierte.
  8. Es importante que no te pases con el tiempo que tienes la taza en el microondas: te puede quedar seco y correoso. Los tiempos que yo te doy son aproximados y para un microondas con una potencia de 800W. Pero te digo por experiencia que al igual que los hornos ningún microondas cuece igual que otro. Lo bueno de este bizcocho es que puedes probar y probar, hasta dar con los tiempos que mejor le vayan a tus mug cakes. No te quedes con uno sólo, prueba una, dos o tres veces hasta pillar el tipo de textura que más te guste.
  9. Una vez transcurrido el tiempo del microondas dejamos que se enfríe unos 5 minutos antes de degustarlo en la propia taza. No debemos tomarlo caliente pero tampoco es aconsejable dejarlo reposar mucho tiempo y mucho menos dejarlo de un día para otros ya que se endurece y resulta menos apetitoso.
  10. Echamos azúcar glass para decorar. Está realmente bueno y el esfuerzo es mínimo, ¡merece la pena intentarlo!

dimecres, 9 de març del 2016

Calçotada


ITINERARI SORTIDA CALÇOTADA


Ahir vam fer una sortida a la Canonja per a fer una calçotada. Primer vam anar a comprar al mercat el que necessitàvem: salsa romesco i calçots. Per arribar a la zona de pícnic de la Canonja  vam haver d’agafar l’autobús de la línia 3, la groga. Vam baixar a la parada “camí de Reus”. Des de la parada fins arribar la zona del pícnic vam haver de caminar uns 10 minuts.


Aquí teniu la localització exacte d'on es troba la zona de pícnic d'on vam estar.

localització de la zona pícnic





Unes fotos perquè veieu com ens ho vam passar




divendres, 5 de febrer del 2016

Disseccionem el cor d'un xai


Biologia: Disseccionar el cor d'un xai 

Els alumnes de 3er vam anar al laboratori per ficar en pràctica els coneixements previs i teòrics de com es disseccionar un cor.

Per realitzar aquesta pràctica vam necessitar el cor i els pulmons d'un xai, unes palletes per observar com els pulmons s'inflen amb l'aire, un bisturí i un got de vidre amb aigua.

Us pengem el vídeo de l'Oriol fent una part de la pràctica.







dijous, 28 de gener del 2016

Vídeo receta: Paella



Hoy hemos aprendido cómo se hace la paella de pollo.

Os dejamos el vídeo para que lo disfrutéis.

dimecres, 20 de gener del 2016

Comprem Planters!!

Hola som la Fatna i la Leila de la usee.

Avui us explicarem que tots els alumnes de la usee hem anat a comprar el planters per a l’hort del nostre institut.

Hem anat a una botiga del centre de Tarragona per comprar-los. La senyora que ens va atendre, va ser excel·lent en les seves explicacions de com ho havíem de plantar i cuidar.


Vam comprar:

Dos tipus diferents d’enciams: un és l’enciam de fulla de roure i l’altra és l’enciam romà (verd).
Resultat d'imatges de enciam verd roma

Bledes
Resultat d'imatges de bledes
Carxofes
Resultat d'imatges de carxofes
Cols
Resultat d'imatges de col
Espinacs
Resultat d'imatges de espinacs
Coliflors
Resultat d'imatges de coliflor
Cebes tendres
Resultat d'imatges de cebes tendres
Porros
Resultat d'imatges de puerros
Espàrrecs
Resultat d'imatges de raiz esparragos
Alls
Resultat d'imatges de ajo 


Un cop vam arribar a l'institut ho vam plantar en el nostre hort i aquest és el resultat!! Ara només falta esperar a què creixin les plantes ben fortes i boniques.

dilluns, 21 de desembre del 2015

COC DE CHOCOLATA



                                     COC DE XOCOLATA

Hola,

Em dic Dani i us explicaré com vam fer la recepta del coc de xocolata de Nadal.

Ingredients necessaris per 13 persones aprox:

200ml d’oli de girasol
1Cullera petita de vainilla
160ml de llet
375gr de sucre
4 ous
230gr de sucre
50gr de cacao
2 Culleres de llevat  



                                PREPARACIÓ

1. Precalentem el forn 180ª
2. Escampem l’oli pel motllo
3. Batem oli més sucre fins que sigui homogeni
4. Anem afegint els ous d’un en un
5. En un bol passem la farina tamisada més cacao tamisat més el  llevat en  pols més un polsim de sal.
6. La meitat de la farina l’afegim als ous + sucre +oli batem
7. Afegim la llet, batem
8. Afegim l’altra meitat de la farina.batem
9. Posem la barreja al motllo i ho  posem al forn fins que estigui tot.
10. Per decorar el coc també vam utilitzar xocolata blanca fondant i viruta de colors 




 

dijous, 17 de desembre del 2015

Fem Sushi

Taller cuina: Sushi

Hola som el Jairo i el David  i us ensenyarem els ingredients necessaris per fer la recepta del sushi.


IMG_7683.JPG


Ingredients:
75 gr. de vinagre de poma
75 gr. de sucre
½ l = 0,5 l = 500 ml d´aigua
500 gr. d´arròs = ½ kg d´arròs =0,5 kg


Ara us ensenyarem els passos per elaborar l’arròs per poder fer el sushi:


1- Rentar l´arròs fins que estigui l´aigua transparent (5-7 vegades a sota de l’aixeta).

2- Posar a bullir l´aigua en una olla de teflon.Quan gairebé bulli l’aigua, afegir l´arròs, tapem i deixem que l´aigua s’evapori. No remoure durant la cocció.
3-Retirar del foc i deixar reposar 5 minuts tapat.

4-Barrejar en un got el vinagre amb el sucre i afegir-ho  a l´arròs.

5- Cada 5 minuts s´ha de remoure fins que estigui fred.
i que estigui viscós.


                                      Com fem  els MAKIS

1-Posem l’esterilla de bambú i a sobre una alga nori.
2-Estenem per sobre l’alga una capa d’arròs  no massa gruixuda. Posem els ingredients de què volem que tingui  i el farcim el sushi. En un extrem de l´alga,  en horitzontal, posem els ingredients que vam triar, que van ser: surimi (bastonets de cranc), trossos d’alvocat i una mica de maionesa.
IMG_7583.JPG
3-Agafem l’esterilla i pressionant els ingredients comencem a enrotllar-ho fins que quedi un cilindre.
4-Es tallen en porcions.
IMG_7644.JPG


Com fem els NIGIRIS

  1. Agafem fem una porció d’arròs i el prensem amb les mans formant un oval.
  2. Afegim per sobre el peix.
  3. Còpia de IMG_7635.JPGEl tamany ha de fer el just per menjar d’una sola vegada, d’una sola vegada, d’una mossegada.






D. Video Recepta en la qual ens vam basar per elaborar la nostra recpeta.


dimarts, 15 de desembre del 2015

NADALA



Hola som la Leila i la Fatna.
Us volem presentar una cançó de Nadal que hem treballat a la Usee.                 

                                     BON NADAL!!
                           Feliz Navidad                   
                           Feliz Navidad
                           Feliz Navidad
                           Prospero año
                           Y Felicidad

                       I wanna wish you
                       A Merry Christmas
                       I wanna wish you
                       A Merry Christmas
                       I wanna wish you
                       A Merry Christmas
                        From the bottom
                           Of my heart

                     We wanna wish you
                      A Merry Christmas
                     We wanna wish you
                      A Merry Christmas
                     We wanna wish you
                      A Merry Christmas
                      From the bottom
                         Of our heart

                      From the bottom
                         Of my heart

                        Feliz Navidad
                        Feliz Navidad
                        Feliz Navidad
                        Prospero año
                          Y felicidad.