Biologia: Disseccionar el cor d'un xai Els alumnes de 3er vam anar al laboratori per ficar en pràctica els coneixements previs i teòrics de com es disseccionar un cor. Per realitzar aquesta pràctica vam necessitar el cor i els pulmons d'un xai, unes palletes per observar com els pulmons s'inflen amb l'aire, un bisturí i un got de vidre amb aigua. Us pengem el vídeo de l'Oriol fent una part de la pràctica.
Avui us explicarem que tots els alumnes de la usee hem anat a comprar el planters per a l’hort del nostre institut.
Hem anat a una botiga del centre de Tarragona per comprar-los. La senyora que ens va atendre, va ser excel·lent en les seves explicacions de com ho havíem de plantar i cuidar.
Vam comprar: Dos tipus diferents d’enciams: un és l’enciam de fulla de roure i l’altra és l’enciam romà (verd).
Bledes
Carxofes
Cols
Espinacs
Coliflors
Cebes tendres
Porros
Espàrrecs
Alls
Un cop vam arribar a l'institut ho vam plantar en el nostre hort i aquest és el resultat!! Ara només falta esperar a què creixin les plantes ben fortes i boniques.
Hola som el Jairo i el David i us ensenyarem els ingredients necessaris per fer la recepta del sushi.
Ingredients:
75 gr. de vinagre de poma
75 gr. de sucre
½ l = 0,5 l = 500 ml d´aigua
500 gr. d´arròs = ½ kg d´arròs =0,5 kg
Ara us ensenyarem els passos per elaborar l’arròs per poder fer el sushi:
1- Rentar l´arròs fins que estigui l´aigua transparent (5-7 vegades a sota de l’aixeta).
2- Posar a bullir l´aigua en una olla de teflon.Quan gairebé bulli l’aigua, afegir l´arròs, tapem i deixem que l´aigua s’evapori. No remoure durant la cocció.
3-Retirar del foc i deixar reposar 5 minuts tapat.
4-Barrejar en un got el vinagre amb el sucre i afegir-ho a l´arròs.
5- Cada 5 minuts s´ha de remoure fins que estigui fred.
i que estigui viscós.
Com fem els MAKIS
1-Posem l’esterilla de bambú i a sobre una alga nori.
2-Estenem per sobre l’alga una capa d’arròs no massa gruixuda. Posem els ingredients de què volem que tingui i el farcim el sushi. En un extrem de l´alga, en horitzontal, posem els ingredients que vam triar, que van ser: surimi (bastonets de cranc), trossos d’alvocat i una mica de maionesa.
3-Agafem l’esterilla i pressionant els ingredients comencem a enrotllar-ho fins que quedi un cilindre.
4-Es tallen en porcions.
Com fem els NIGIRIS
Agafem fem una porció d’arròs i el prensem amb les mans formant un oval.
Afegim per sobre el peix.
El tamany ha de fer el just per menjar d’una sola vegada, d’una sola vegada, d’una mossegada.
D. Video Recepta en la qual ens vam basar per elaborar la nostra recpeta.
Al projecte hort hem plantat cols de brusel·les ,enciams, bledes,cebes, julivert. També treiem les males herbes amb una aixada i reguem les plantes el dia que toca.
Després una vegada estiguin fetes les verdures les recollirem, les rentarem i les vendrem als professors de l` institut. Els diners que recollirem de la collita els guardaran les professores per quan fem sortides.
El quadre que us presentem a continuació és de la verdura que hem traduït del castellà a l’anglès. Ho acompanyem amb fotos.
A la USEE hemos hecho máscaras de papel maché en el proyecto
artístico.
Los que hemos participado en la actividad hemos sido: las profes Eugènia, Mar i Sandra. Los alumnos somos: Alex, Jairo, Joel, Daniel, David, Fatna, Siali, Leila i Oriol.
Paso 1 Recortamos tiras de papel de periódico.
Paso 2 En un bote mezclamos agua y cola de empapelar.
Paso 3 Se infla un globo, después lo atamos, cuando esté atado ponemos la cola y la esparcimos por el globo y vamos enganchando las tiras de papel.
Paso 4 Se moja el pedazo de papel maché en la cola y se engancha al globo. La primera capa de papel debe ser colocada verticalmente y la segunda horizontalmente. Ponlo a un lado para que se quede dura. Se deben hacer 4 capas y dejar secar.
Paso 5 Decorar la máscara con pintura.
Ens agrada fer aquest tipus d’activitats perquè gràcies a això sortim de la rutina i aprenem coses noves