dijous, 28 de gener del 2016
Vídeo receta: Paella
Hoy hemos aprendido cómo se hace la paella de pollo.
dimecres, 20 de gener del 2016
Comprem Planters!!
Hola som la Fatna i la Leila de la usee.
Avui us explicarem que tots els alumnes de la usee hem anat a comprar el planters per a l’hort del nostre institut.
Hem anat a una botiga del centre de Tarragona per comprar-los. La senyora que ens va atendre, va ser excel·lent en les seves explicacions de com ho havíem de plantar i cuidar.
Vam comprar:
Dos tipus diferents d’enciams: un és l’enciam de fulla de roure i l’altra és l’enciam romà (verd).
Dos tipus diferents d’enciams: un és l’enciam de fulla de roure i l’altra és l’enciam romà (verd).
Bledes
Carxofes
Cols
Espinacs
Coliflors
Cebes tendres
Porros
Espàrrecs
Alls
Un cop vam arribar a l'institut ho vam plantar en el nostre hort i aquest és el resultat!! Ara només falta esperar a què creixin les plantes ben fortes i boniques.
dilluns, 21 de desembre del 2015
COC DE CHOCOLATA
COC DE XOCOLATA
Hola,
Em dic Dani i us explicaré com vam fer la recepta del coc de xocolata de Nadal.
Ingredients necessaris per 13 persones aprox:
200ml d’oli de girasol
1Cullera petita de vainilla
160ml de llet
375gr de sucre
4 ous
230gr de sucre
50gr de cacao
2 Culleres de llevat
PREPARACIÓ
1. Precalentem el forn 180ª
2. Escampem l’oli pel motllo
3. Batem oli més sucre fins que sigui homogeni
4. Anem afegint els ous d’un en un
5. En un bol passem la farina tamisada més cacao tamisat més el llevat en pols més un polsim de sal.
6. La meitat de la farina l’afegim als ous + sucre +oli batem
7. Afegim la llet, batem
8. Afegim l’altra meitat de la farina.batem
9. Posem la barreja al motllo i ho posem al forn fins que estigui tot.
Etiquetes de comentaris:
alumnes,
cuina,
Dani,
festivitats
dijous, 17 de desembre del 2015
Fem Sushi
Taller cuina: Sushi
Hola som el Jairo i el David i us ensenyarem els ingredients necessaris per fer la recepta del sushi.
Ingredients:
75 gr. de vinagre de poma
75 gr. de sucre
½ l = 0,5 l = 500 ml d´aigua
500 gr. d´arròs = ½ kg d´arròs =0,5 kg
Ara us ensenyarem els passos per elaborar l’arròs per poder fer el sushi:
1- Rentar l´arròs fins que estigui l´aigua transparent (5-7 vegades a sota de l’aixeta).
2- Posar a bullir l´aigua en una olla de teflon.Quan gairebé bulli l’aigua, afegir l´arròs, tapem i deixem que l´aigua s’evapori. No remoure durant la cocció.
3-Retirar del foc i deixar reposar 5 minuts tapat.
4-Barrejar en un got el vinagre amb el sucre i afegir-ho a l´arròs.
5- Cada 5 minuts s´ha de remoure fins que estigui fred.
i que estigui viscós.
Com fem els MAKIS
1-Posem l’esterilla de bambú i a sobre una alga nori.
2-Estenem per sobre l’alga una capa d’arròs no massa gruixuda. Posem els ingredients de què volem que tingui i el farcim el sushi. En un extrem de l´alga, en horitzontal, posem els ingredients que vam triar, que van ser: surimi (bastonets de cranc), trossos d’alvocat i una mica de maionesa.
3-Agafem l’esterilla i pressionant els ingredients comencem a enrotllar-ho fins que quedi un cilindre.
4-Es tallen en porcions.
Com fem els NIGIRIS
- Agafem fem una porció d’arròs i el prensem amb les mans formant un oval.
- Afegim per sobre el peix.
D. Video Recepta en la qual ens vam basar per elaborar la nostra recpeta.
dimarts, 15 de desembre del 2015
NADALA
Hola som la Leila i la Fatna.
Us volem presentar una cançó de Nadal que hem treballat a la Usee.
BON NADAL!!
Feliz Navidad
Feliz Navidad
Prospero año
Y Felicidad
I wanna wish you
A Merry Christmas
I wanna wish you
A Merry Christmas
I wanna wish you
A Merry Christmas
From the bottom
Of my heart
We wanna wish you
A Merry Christmas
We wanna wish you
A Merry Christmas
We wanna wish you
A Merry Christmas
From the bottom
Of our heart
From the bottom
Of my heart
Feliz Navidad
Feliz Navidad
Feliz Navidad
Prospero año
Y felicidad.
Etiquetes de comentaris:
art,
cuina,
Fatna,
festivitats,
Leila
dimecres, 9 de desembre del 2015
Alcoholatura
Alcoholatura
L’alcoholatura es un mètode per fabricar perfum casolà.
NECESSITEM:
Alcohol de 96 graus
Recipient hermètic de vidre.
Plantes fresques
PREPARACIÓ:
Es trossegen les plantes fresques i el posem al pot de vidre fins que cobreixin ¾ parts del mateix.
S’afegeix l’alcohol fin cobrir totalment les plantes.
Es tanca hermèticament.
Es guarda 21 dies en un lloc fosc i càlid.
Es remou cada dia.
Als 21 dies es filtra .Es treuen les herbes i es torna a afegir més plantes fresques.
Es deixa 14 dies.
Verdures de l'hort
Som el Dani iel Joel
Al projecte hort hem plantat cols de brusel·les ,enciams, bledes,cebes, julivert. També treiem les males herbes amb una aixada i reguem les plantes el dia que toca.
Després una vegada estiguin fetes les verdures les recollirem, les rentarem i les vendrem als professors de l` institut. Els diners que recollirem de la collita els guardaran les professores per quan fem sortides.
El quadre que us presentem a continuació és de la verdura que hem traduït del castellà a l’anglès. Ho acompanyem amb fotos.
Tomate
|
Tomatoe
|
Red
| |
Patata
|
Patatoe
|
Yellow,brown,red
| |
Zanahoria
|
Carrot
|
Orange
| |
Col
|
Collage
|
Green
| |
Calabaza
|
Pumkin
|
Orange
| |
Cebolla
|
Onion
|
White
| |
Pimiento
|
Pappers
|
Red, yellow
| |
Judia
|
Beans
|
Green
|
dimecres, 2 de desembre del 2015
Taller Artístic
Hacemos Máscaras
A la USEE hemos hecho máscaras de papel maché en el proyecto
artístico.
Los que hemos participado en la actividad hemos sido: las profes Eugènia, Mar i Sandra. Los alumnos somos: Alex, Jairo, Joel, Daniel, David, Fatna, Siali, Leila i Oriol.
Paso 1 Recortamos tiras de papel de periódico.
Paso 2 En un bote mezclamos agua y cola de empapelar.
Paso 3 Se infla un globo, después lo atamos, cuando esté atado ponemos la cola y la esparcimos por el globo y vamos enganchando las tiras de papel.
Paso 4 Se moja el pedazo de papel maché en la cola y se engancha al globo. La primera capa de papel debe ser colocada verticalmente y la segunda horizontalmente. Ponlo a un lado para que se quede dura. Se deben hacer 4 capas y dejar secar.
Paso 5 Decorar la máscara con pintura.
Ens agrada fer aquest tipus d’activitats perquè gràcies a això sortim de la rutina i aprenem coses noves
| ||
Subscriure's a:
Missatges (Atom)