dijous, 22 de gener del 2015

NOCHE EN EL MUSEO 3

A mi  m'agradat  la pelicula de NOCH EN EL MUSEO3 va ser molt divertida.

NOCHE EN EL MUSEO 3
Tracta de un pare que es vigilant a un museu de historia a Nova York. Els personatges cobren vida i per no tornarse de pedra viatgen a un museu a Londres.

Carrera motocross

Soc l'Alex i us parlaré d'una de les meves aficions preferides: la carrera de motos que va haver-hi a la Pobla de Mafumet.

El 26 de febrer, a la Pobla de Mafumet,  va començar el campionat de Catalunya de motocross,  on va guanyar en Xavi Ferrer.

Fast and Furious

Sóc el Bastian i explicaré la pel·lícula Fast and Furious.



La pel·licula es diu Fast and Furious,la pel·licula es d´acció.Tracta de carreres il·legals als carrers de Los Angeles , passant pel blanqueig de diners a Miami , fins als perillosos circuits japonesos de drifts ; és la saga de A tot gas . En aquest quart lliurament , els quatre personatges que li van donar vida es reuneixen de nou per tornar a l'escenari on va començar tot.I en la saca 7 Paul Walker va morir i van fer un comiat en la pel·lícula.

Fuga de agua!!!

EL DIA 19/1/2015 Hubo una fuga de agua a causa del desplome de parte del falso techo del Prac Central (Tarragona).

Us adjuntem la noticia, que a nosaltres ens va sorprendre!!

Una fuga de agua a causa de las tuberías del Parc Central (Tarragona)

EL dia 2015.01.19 per culpa de les canonades de fals sostre del Parc Central es s'esfondro part del fals sostre del Parc central entre les 13: 00h i 15: 00h

                                                   PUBLICADO 23/1/2015 POR SIALI GOURRAMI

dimecres, 14 de gener del 2015

matematiques al Esmarc Parc tabacalera

Bon dia a tothom,

Soc l'Alex i  avui us parlaré de l'excursió que hem fet els alumnes de la USEE al Smarc Parc Tabacalera de Tarragona.Aquesta sortida està dins del projecte hort que portem a terme al centre.

Quan vam arribar al Smarc Parc ens vam separar per grups de treball i vam fer diferents activitats al llarg del Parc; jo us explicaré allò que te a veure amb les matemàtiques.

L'activitat va consistir en mesurar el meu pas que  feia més o menys un metre,  i vam recórrer tota la llargada al voltant del Ssmarc Parc Tabacalera comptant quantes passes feia, un total de 250 passes!! Vam multiplicar les passes que mesurava el parc per la mida les meves passes per obtenir el resultat en metres.

FINS LA PROPERAAAA :) :)

divendres, 19 de desembre del 2014



Salmó a la planxa amb mantega 

Jairo Gonzalez

                                                                            3r A





UTENSILIS:                                                                                     
Cullera Sopera                                                                                        
Planxa                                                                                                    
Cullera de fusta                                                                                       

INGREDIENTS:                                                                                                                     
Salmó
Mantega
Sal
Pebre blanca

ELABORACIÓ:
  1. Rentar el salmó, secar i salpimentar.
  2. Es posa una planxa al foc amb la mantega i esperar a que es calenti.
  3. Un cop estigui calent, posar les rodanxes de salmó deixar que es passi un minut per un costat i després per un altra.
  4. Es pot servir amb salsa de cilantre

Besuc amb tomaquet, Leila



     
         BESUC AMB TOMAQUET, Leila 1r.A
 És una recepta nadalenca que es fa a Madrid.
    Ingredients:
  • 4 besucs ja preparats.
  • 1 llauna de tomàquet natural trossejat
  • 1 copa de vi blanc sec
  • el suc de dues llimones
  • 1 fulla de llorer2 cullerades de pa ratllat
  • 5 cullerades d’oli d’oliva extra verge
  • 1 pastilla de brou de peix
  • pebre blanc
  • sal, all i julivert
ELABORACIÓ:

Rentem bé el peix. En una safata gran pel forn....tirem un bon raig d’oli d’oliva. Mentrestant, anirem calentant el forn a 160 graus.
Tallarem unes patates a rodanxes grosses i les col·locarem a la safata. Les podeu escapçar una mica, si voleu.
Les salpebrem. Afegim un parell de cebes mitjanetes  per sobre....tallades en juliana.
Ara col·loquem els tomàquets partits per la meitat i ho reguem de nou amb oli.
Li tirarem per sobre una mica d’all i julivert. I ho posarem a coure durant uns 15 minuts.
L’objectiu és incorporar el peix quan les patates estiguin a mitja cocció, ja que tenen coccions diferents. Li posarem unes llesques de llimona dins de cada tall i dins del peix també.
Quan les patates estiguin un mica cuites...tirarem per sobre un bon raig de vi blanc
I ho deixarem coure una estona mes
Quan les patates hagin evaporat l’alcohol del vi (uns 5 minuts), incorporem un bon raig de fumet de peix. Rectificarem de sal i deixarem coure una estona més.
Veureu que comencen a estar toves i la salsa haurà lligat amb el fumet i el midó que porten les patates.
Posarem el peix a sobre de tot i el regarem amb oli.
Finalment, li tirarem un pol de pebre vermell per sobre.
Pujarem el forn a 190 graus amb ventilació....i ho deixarem coure unes 15 minuts. A mitja cocció regarem el peix amb la salsa i quan faltin 5 minutets...posarem una mica d’all i julivert per sobre.



Bon profit

Recepta de nadal: Espaguetis amb salsitxa



Salsitxa amb espaguetis
                                                                                                        Oriol 2nA eso
Espaguetis amb salsitxa
     

                       
                          

 Ingredients:

400 grams de espaguetis
1 paquet de salsitxes (hot dog) de 6 unitats
• 1 cullerada d'oli
• 1 cullerada de mantega
½ got de vi blanc sec
2 tasses de salsa de tomàquet
¼ tassa d'oli
• 1 cullerada petita de sucre
Sal
Pebre mòlt
Fulls d'alfàbrega
150 grams de formatge fresc (mantegós, tou) tallat en galledes.

Elaboració:
Tallar les salsitxes a trossos de 2 cm aproximadament. Posar en una paella un raig d'oli i la mantega. Fregir en la barreja les salsitxes i saltar una mica. Agregar el vi. Seguir cuinant amb foc fort fins que l'alcohol s'evapori i després apagar i reservar.
Posar una cassola al foc i afegir un rajolí d'oli, la salsa de tomàquet, el sucre i sal. Deixar fins que estigui ben calent. Retirar i afegir pebre a gust i les salsitxes
Coure els espagueti en abundant aigua bullint amb sal fins que estiguin a punt. Escórrer i tirar sobre la salsa juntament amb unes cullerades de l'aigua de bullir la pasta. Barrejar suaument perquè la pasta es vagi impregnant amb la salsa.
Se serveix calent i s'escampa glaçons de formatge per sobre.

Recepta típica del Nadal



ESCUDELLA I CARN D'OLLA (Mar)


Ingredients per a 8 persones:
  • Un tros de costella de vedella
  • Una punta de costella de xai (brot del pit)
  • Dos talls de cansalada viada
  • Una careta de porc
  • Un peu de porc
  • Un tros de cua o d’os d’espinada
  • Un tros d’os de pernil
  • Un quarter de gallina o pollastre
  • Dues botifarres negres
  • Dues botifarres blanques
  • Quatre patates
  • Un grapat de cigrons remullats
  • Dues pastanagues
  • Una branca d’api
  • Un nap
  • Un porro,
  • ¼ de col, 
  • 300 gr de galets
  • Farina i aigua.

Per fer la pilota: 150 gr. De carn de vedella picada, 150gr de carn de porc picada, un all trinxat, julivert trinxat, un ou, sal, pebre i farina de galeta o molla de pa.

 Preparació:

En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons. Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada. Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separa carn i hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).