diumenge, 14 d’octubre del 2018


COOKIES DOS XOCOLATES



INGREDIENTS  COOKIES
120 grams de xocolata fondant, en trossos.
120 grams de xocolata blanca, en trossos.
350 grams de farina de rebosteria.
1 culleradeta de sucre morè.
180 grams de mantega temperatura ambient.

Resultat d'imatges de COOKIES

Procediment
1. Tirem les xocolates en el got de la picadora i trossegem durant uns segons. Reservem en un plat profund o bol.
2.La batedora elèctríca de veretes baretes, posem el sucre morè, la mantega en porcions, l'ou, el rovell. Batem fins formar una massa homogènia
4.Afegim xocolates i batem suaument.
5.Retirem la massa i la col·loquem sobre paper film. Amb les mans pastem i fem un rulo de 5 o 6 cm, de diàmetre,, segons vulguem les galetes de grams. Ho emboliquem en el paper film i deixem reposar en el frigorífic durant 45 minuts.
6.Amb el forn calent a 180º col·loquem paper de fornejar  sobre una safata de forn. Treiem el rulo del frigorífic, llevem el paper de film i tallem medallons de 1/2  cm.
7. Fornajem durant 12 minuts a 180º .
Retirem del forn, deixem reposar unts minuts en la mateixa safata perquè endureixin i posem les galetes sobre una reixeta fins que refredin.



dimarts, 2 d’octubre del 2018

  TOTS SOM TOT  


Al Siei vam fer un  lema per a la clase, que es diu “ Tots Som Tot” Que vol dir: Un grup que ens ajudem entre nosaltres com si fóssim una pinya, si hagués un problema seria de tots el solucionar allò que ens ha passat.

Som un equip, les nostres diferències sumen, així ho aconsseguirem.         

Resultat d'imatges de amistat

No importa la diferència,  importa l'amistat dels teus companys i el respecte.


dimecres, 11 d’abril del 2018

       LA MONA DE PASQUA DE LA CLASSE SIEI


-EL PRIMER QUE VAM FER PER COMENÇAR VA SER PREPARAR EL COC DE LA MONA DE PASQUA.
-SEGON PAS VAM FICAR AL COC DE LA MONA  L’ALMÍVAR DE LLIMONA.
-TERCER PAS ÉS FICAR LA MELMELADA  A LA PRIMERA CAPA. A LES ALTRES DOS LI VAM FICAR NUTELLA.  
-DESPRÉS A L’ÚLTIMA PER DAMUNT I COSTATS LI FIQUEM LA NUTELLA.
-NOMÉS FALTA L’AMETLLA CRUIXENT PEL VOLTANT I DECORAR LA MONA AL GUST (OUS DE XOCOLATA, POLLETS, PLOMES DE COLORS…)

     ERIC I  JAN
COCA DE LLARDONS


INGREDIENTS:  (Per fer la Massa)

  • 100 ml de aigua.
  • 100 ml de llet
  • 200 gr llard de porc
  • 400 gr de farina
  • 20 gr de llevat premsat
  • 1 cullerada de sal


PROCEDIMENT:


  1. Trossejar els llardons.


  1. Calenta una mica l’ aigua amb la llet i la llard  de porc




  1. Afegir el llevat  i remoure lleugerament




  1. Afegir la farina i la sal i amassar  fins obtenir una massa compacta.


    5. Afegir els llardons (chicharrones ) reservats i seguir amassant.


6.Estirem la massa amb els dits a sobre d’un paper  de forn




 7. Cobreix amb els pinyons i  sucre al gust.




8. Amb el forn precalentat a 200 ºC , fornejar-la durant 12 min.






                                                                                            Bon profit

Leila i David


PRÀCTIQUES AGRICOLES DE LES DIEFERETS ÈPOQUES DE L'ANY





PRÀCTIQUES AGRÍCOLES DE LES DIEFERENTS ÈPOQUES DE L'ANY




 La primavera (comença el 20 de març i dura fins el 20 de juny)


Resultat d'imatges de foto de la primavera



Característiques



Època que es caracteritza per l'augment de pluges moderades i desgel a les muntanyes on hi ha neu.


Les temperatures van augmentan progressivament.

Poden haver-hi fortes tempestes i  vents.

És l'estació del renaixement,broten les plantes i molts animals comencen a aparellar-se.


També és una moment on augmenten les al.lèrgies a moltes persones, degut a la floració de les plantes (pol.len).


El dia és més llarg, és a dir, hi han més hores de sol.



Curiositats de l'època primaveral  


  • Moltes celebracions coincideixes amb l'arriba de la primavera.
  • La deessa romana Flora la simbolitzava.
  • Per a l'art, és l'estació de l'amor i de l'alegria després de la reclusió de l'hivern.
  • Està associada a la vitalitat, a la joventut, la bellesa i el color verd.
  • En la teoria dels quatre humors, li correspon la sang.
  • En els antics calendaris marcava l'inici de l'any, d'aqui el prefix prima-(primer)que s'ha conservat a la paraula.Per això,també pot voler dir l'edat,quan es diu d'una persona que té 15 primaveres per exemple.

L'hort

Época que permetet un gran desenvolupament dels cereals i de les verdures.

Per tant és una época molt apropiada per l'Adob.

Degut a la temperatura templada i a l'aparicio de plagues i malalies a les verdures .



És bona época per plantar els tomàquets, pebrots, alberginies, mongetes, melons, síndries, carabassons, pastanagues i raves.


Resultat d'imatges de verduras  Resultat d'imatges de verduras Resultat d'imatges de verduras 



dimecres, 28 de febrer del 2018

PLA DEL DIA DE LA CALÇOTADA

PLA DEL DIA (CALÇOTADA)


Aquests dies amb motiu de la sortida que farem a la Canonja per celebrar una cosa molt 
nostra, com és fer una calçotada, estem treballant quins preparatius necessitem portar a 
terme, així com el pla del dia.
Hem de saber on anem, com podem arribar fins allà, la llista del que comprarem, quants 
diners necessitarem, etc. Per això els alumnes, per grups han preparat diferents punts i 
els han explicat als companys.
Un resum de la feina és aquesta.


1.LLISTA DE LA COMPRA

  1. 75 Calçots
  2. Carns ( pollastre,llonganissa, xoriços).
  3. Salsa Romesco
  4. Estovalles de paper
  5. Tovalloletes
  6. Tovallons paper
  7. Plats de plàstic
  8. Gots de plàstic
  9. Pastilles per encendre foc


2. Localització del lloc



https://www.google.es/maps/place/Area+De+Picnic+La+Canonja/@41.1244141,1.1743184,16z/data=!4m5!3m4!1s0x12a15777df91c43b:0xfe21c07db065e992!8m2!3d41.1254769!4d1.1736586?hl=ca

(Si cliqueu a la imatge us porta al google maps)


3. Com arribar-hi? com tornar?


COM ARRIBAR A L’ÀREA DE PÍCNIC DE LA CANONJA

Sortirem de la parada Parc . L’autobús és el número 3. Passarà a les 8:50h
Arribarem a les 9:16h, baixarem a la parada “Camí de Reus”, que és el carrer on està 
l’àrea de pícnic.

COM TORNAR A L’INSTITUT

Tornarem agafant l’autobús número 3 a la parada “Camí de Reus”, a les 15:26 h
L’autobús ens deixarà a la parada “Parc”, a les 15:56 h.
Tornarem a l’institut, i anirem cap a casa.


4. Pressupost transport            

Entre tots ens costarà  22€ anada i tornada.       

dijous, 22 de febrer del 2018

RATATOUILLE

RATATOUILLE

Sóc el Gerard, els alumnes de la USEE vam fer una recepta francesa anomenada Ratatouille, típic de la dieta mediterrània. Aquí teniu una vídeo-recepta de com es fa, editada per mi.



dimecres, 10 de gener del 2018

EL NOSTRE HORT

EL NOSTRE HORT 

Aquest any ens hem tornat animar a fer hort. De moment el que més hem hagut de tenir és "paciència" . Paciència per remenar la terra, paciència plantant i molta paciència esperant a que tot vagi creixent.
Formem l' equip d'  hortolans els alumnes La Noemí, la Gisela, la Sandra i la Mercè, entre tots ho anem fent tot. 

De moment hem plantat raves, espinacs, bledes, maduixes, cols , bròquils i faves. Tot són verdures que poden créixer amb el fred.
 

També estem pensant  en començar a fer-nos el plante  nosaltres mateixos, així quan vingui el bon temps ja el tindrem apunt. 






dilluns, 8 de gener del 2018

GALETES DE GINGEBRE

GALETES DE GINGEBRE

Hola,som l’Anna i el Gerard de la USEE Avui us explicarem com fer una recepta de galetes de gingebre.Ja la vam cuinar i va quedar molt bé.

INGREDIENTS
120GR de mantega
120gr de sucre morè
1 ou
140 gr de mel
1 cullerada de canyella
2 cullerades de gingebre en pols
¼ de nous moscada
una cullerada de sal
Xocolata

ELABORACIÓ
1 - Tamisar els ingredients secs (farina , gingebre, canyella, sal, nou moscada)
2 - Afegir la mantega i batre-la 5min. Afegir sucre morè.
3 - Batre l’ou junt amb la massa.
4- Mentre seguim batent afegir la mel.
5-Començar a afegir els ingredients secs, seguir barrejant
6- Dividir la massa en dues parts. Embolicar-los amb paper film. Deixar reposar una hora a la nevera.
7. Posar paper  de forn a dalt i a baix i estendre la massa amb l’ajuda del rodet . Agafar els motlles i donar-li la forma.
8- Posar-ho al forn
9- Desfem la xocolata
10. Decorar-ho amb la xocolata que hem desfet dins d’una màniga pastissera.

dimecres, 6 de desembre del 2017

FELICITACIÓ DE NADAL

S'apropen dates assenyalades de l'any. És moment de felicitacions, de desitjar a companys, amics i familiars els millors dels nostres desitjos pel nou any. 
Els alumnes i professionals de la USEE ho hem fet d'una manera especial.
Us desitgem molt BON NADAL i una entrada d'ANY 2018 fantàstica!


dilluns, 4 de desembre del 2017

PREMIS IMET


L’Ajuntament de Tarragona, mitjançant l’Institut Municipal d’Educació (IMET), amb la col·laboració de l’empresa REPSOL, van convocar la 6a edició dels Premis IMET d’Educació “Josep Vives Ciurana” del curs 2016 – 2017, amb la voluntat de reconèixer i donar a conèixer el treball que desenvolupen els centres escolars com a comunitat educativa integrada pel professorat, alumnat, mares i pares, i personal no docent.

La USEE del Martí i Franquès ja és el segon curs que té un projecte conjunt amb la Llar Cèsar August, el qual es basa en col·laborar amb l'hort de la Llar. Els nostres alumnes guien als petits en la cura que implica tenir un hort ecològic. 

Aquest projecte la Llar Cèsar August el va presentar als premis IMET del curs 2016-2017 i el passat 29 de novembre es va celebrar l'entrega de premis. Vam anar amb alguns alumnes i vam sortir d'allò més satisfets ja que VAM GUANYAR EL SEGON PREMI!





dijous, 30 de novembre del 2017

INAUGURACIÓ DE LA NOVA CUINA


Ara sí, ja és oficial, ja hem inaugurat el nostre nou espai de la USEE, la cuina.
Hem treballat de valent bona part del matí per preparar-ho tot. Els nostres convidats a la inauguració han pogut tastar tres receptes diferents que hem cuinat:
- Galetes Cokies
- Sandwich club
- Canapés  

Us deixem algunes fotografies dels diferente moments









Sandwich club





                                                     Galetes Cookies










Canapés

                                                                 Moment de la inauguració


                                                            

dijous, 16 de novembre del 2017

RECEPTES DE HALLOWEEN



 https://previews.123rf.com/images/heavypong/heavypong1509/heavypong150900015/45665958-Banner-de-Halloween-en-el-fondo-transparente-Foto-de-archivo.jpg


 Aquest halloween hem cuinat unes receptes molt originals, voleu saber quines?

ESCOMBRES DE BRUIXA

Són palets de pa salats amb formatge i cibulet


ARANYES


 Són galetes Oreo amb potes de llaminadures i ulls de lacasitos


MONSTRES

Aquests monstres són molt sans, fets de poma amb una mica de xocolata i llengua de raïm


TOMBES

Pa de moltlle amb crema de cacao


Com veieu ens ho vam passar molt bé!